zip dosyasında virüs

0

Merhaba, zip dosyasında virus olduğu nasıl anlaşılır? Birisi bize zip dosyası göndererek telefonumuza sızabilir mi ? Zip dosyasının içinde virüslü dosya resim vb seylerin gözükmeme ihtimali var mı ? Son olarak da zip dosyasında virüs olursa biz kendimiz bunu kurmadan bir şey yapmadan o virüs kendi kendine çalışır mı ?

elif0564 elif0564 (6)
1 hafta önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Zip sıkıştırılmış bir dosya formatıdır. Zip dosyasındaki virüsün aktif olabilmesi için zip dosyası içindeki  zararlı uygulamanın zip dışına çıkartılması ve çalıştırılması gerekir. 

    Whatsapp veya mail ile size virüslü zip dosyası geldi diyelim. Bu zip dosyalarını telefona veya bilgisayara kaydedebilirsiniz. Bu aşamada cihaza virüs bulaşmaz. Hatta zip dosyası sonsuza kadar cihazda kalabilir, bir zararı olmaz. Zip dosyası kendi kendine açılmaz. Zip dosyası içindeki virüs kendi kendine zip dışına çıkıp çalışamaz.

    alattin alattin (17014)
    1 hafta önce cevaplandı

    • @alattin hocam simdi birisi bana zip dosyasi içinde resim gönderdi görünürde icinde 5 adet resim mevcut onun harici hiçbir şey yok onları dışarı çıkarttım ama icinde virus varsa dışarı çıkartırken bulaştıysa falan dedim böyle bir ihtimal var mı? Resim harici gözüken bir dosya yok gozukmeden dışarı çıkıp çalışma ihtimali var mı ? elif0564 1 hafta önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol